Varukorg

0 Artiklar 0,00 kr

Halsband, kedjor och remmar

Här är en översikt över hägningsvarianterna som vi erbjuder till våra smycken. Skinnrem och i vissa fall texilrem bjuder vi på. De flesta butiker brukar ta runt 20 kronor för skinnremmar men vi erbjuder dem gratis. Kedjor varierar i pris beroende på material och längd. Notera att alla hängningar kan inte kombineras hur som helst. Järnsmycken kan normalt bara fås med skinrem. Tennpläterad kedja är kedjealternativet för tenn, men leveras inte till smycken av ädlare metal. Tenn är en mjuk metal och nöts lätt vid kontakt med en hårdare metal, så som en pläterad kedja. Var medveten om det om du väljer kedja till ett tennsmycke.

Med pläterad menas att ytan är belagd med en viss metal. Våra pläterade kedjor har en hållbar järn/kopparlegering som bas. Låsen är platina- eller guldpläterade. Våra kedjor är nickelfria, däremot bör de hållas fuktfria då järnet och kopparen i legeringen kan oxideras.

Kedjor levereras i längderna 50 cm, 60 cm och 70 cm. Pröva helst med ett måttband hur smycket skulle sitta på dig. Kedjorna har lås, så du behöver inte kunna trä kedjan över huvudet om du inte vill. Remmarna är justerbara i längd.

Vi byter nu modeller på våra kedjor på grund av att vår gamla leverantör inte längre säljer kedjorna. Vi har därför skaffat in nya kedjor av motsvarnade kvalité - lite annorlunda till måtten. Nya foton är på väg upp snart.

Skinnrem

Svart

Oxblod

Brun

Skinnremmar är ofta behagliga och passa i stil ihop med vissa smycken. Trollkors måste i princip bindas med någon sorts rem. Våra skinnremmar är runda och vi knyter dem så att längden kan justeras. Skinn kan vara lite känsligt för fukt, undvik att bada med remmen.

Flätad läderrem

Svart

Våra flätade läderremmar är kraftigare än skinnremmarna, 3-4 mm tjocka. De har ett stållås som gör att de är lätta att ta på och av. Längden är 50cm. På grund av grovleken går de inte att ha till alla smycken, utan finns bara som valmöjlighet för de smycken som har rätt typ av hål. De flätade remmarna finns i två färger: Svart och tvåfärgad. De tvåfärgade remmarna är flätade i svart och naturfärgat läder.

Kedja, mässing


Ankarlänkskedja i nickelfri mässing. Mässingskedjan är ett bra alternativ som kedja till bronssmycken. Kedjan har en bredd på 2,3 mm och varje länk är 2,7 mm lång.

Kedja, silverpläterad


Silverpläterad ankarlänkskedja. Denna kedja passar till våra silversmycken. Kedjan har en bredd på 2,3 mm och varje länk är 2,7 mm lång.

Grov kedja, silverpläterad


Kraftig silverpläterad ankarlänkskedja. Denna kedja passar till ett fåtal av våra smycken - med större hål. Finns den inte som tillval så går den inte. Bra för den som vill ha en grov kedja. Kedjan har en bredd på 3 mm och varje länk är 5 mm lång.

Textilrem

Vi har inga egna texilremmar utan erbjuder detta alternativ om tillverkaren av smycket har särskillda texilremmar för sitt smycke. Då dessa kan variera i utseende från smycke till smycke så visar vi ingen bild på detta alternativ.

Åter till smycken